Beeldhouwen


De beeldhouwworkshop is bedoeld voor geïnteresseerde beginners en enthousiaste gevorderden. Je werkt vanuit een eigen idee, eventueel via een schets in klei, naar een persoonlijke sculptuur met een krachtige en heldere vorm. Het ontwerp en het tempo waarin je werkt bepaal je zelf. Iedere deelnemer krijgt intensieve persoonlijke begeleiding.

Meer over de creatieve workshop Beeldhouwen
Regelmatig wordt er een korte inleiding gegeven over vormgeving of een bekende beeldhouwer. Yvon deelt met enthousiasme haar vakkennis & passie voor steen. Het avontuur dat je aangaat met het materiaal, dat in vele jaren gevormd is, is een beleving op zich. Soms wint de beeldhouwer, soms wint de steen.

De workshop is van zondag tm donderdag. Van ca.9.30-13.30u. kun je onder begeleiding beeldhouwen. Deelnemers aan de workshop beeldhouwen verblijven in een Moors appartement op enkele meters van de Middellandse Zee in Andalusië, Zuid Spanje.

Je werkt buiten met een prachtig uitzicht over de heuvels van Cabo de Gata, een beschermd natuurgebied.
Tussendoor kun je een verfrissende duik nemen in de Middellandse Zee.

Docent : Yvon vd Weide.

Yvon van der Weide is 28 jaar geleden begonnen met het werken in steen en heeft zich later verder gevormd o.l.v. beeldhouwer Marianne van den Heuvel, docent aan De Beeldhouwschool in Amsterdam. De abstracte en heldere vormgeving van haar werk laat ruimte voor interpretatie van de kijker. Sinds zij verliefd geworden is op steen, deelt ze deze passie graag d.m.v. het geven van workshops in NL & Andalusië.

Een selectie van haar werk is te zien op www.yvonvanderweide.com

Afgelopen jaar werd haar werk tentoongesteld in diverse galerieën in Nederland, Venetië, Rome en Londen.