Schilderen & tekenen


De natuur van Andalusië is een overweldigende natuur, rijk aan kleuren, helder licht en glooiingen.
In deze schilderworkshop zal de natuur het uitgangspunt zijn om toe te werken naar een eigen (vrije) vormgeving.
Het programma zal 5 dagen duren. We zullen beginnen met het schilderen vanuit je eigen kennis en ervaring, met de natuur als inspiratiebron. Van daaruit zullen we persoonlijke doelen vaststellen om zo bijv. steeds losser te gaan schilderen, om misschien zelfs tot een abstracte weergave te komen. Maar het kan ook zijn dat je juist vanuit je beginpunt naar een fotorealistisch werk wilt toewerken. Het hangt van je persoonlijke wensen en doelen af hoe de week eruit zal zien, de oefeningen en begeleiding zal op je persoonlijke wensen afgestemd worden.

Meer over de workshop Schilderen en tekenen.
Het gaat een energieke week worden, waarin je je creatieve mogelijkheden gaat verkennen onder de enthousiaste en vakkundige leiding van Wendela van Lynden. Beginners zullen met verschillende technieken van kijken, schilderen en tekenen vertrouwd gemaakt worden. Voor gevorderden biedt deze workshop mogelijkheid tot verdieping van voorkeuren van techniek en thema. Regelmatig zal er een korte inleiding over kunstgeschiedenis worden gegeven. Ook is het mogelijk om een aangepast programma te krijgen voor een aantal dagdelen.

De workshop is van zondag t/m donderdag, i.p. van ca. 9.30-13.30u. Deelnemers aan de workshop Schilderen & Tekenen verblijven in een Moors appartement op enkele meters van de Middellandse Zee, in Andalusië, Zuid Spanje.
Max. aantal cursisten : 12

21-28 sept 2019
Docent Wendela van Lynden

Wendela van Lynden volgde 5 jaar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Het abstraheren en experimenteren met verschillend materiaal op doek is een belangrijk uitgangspunt in haar werk. Wendela geeft al jaren met veel plezier schilderles, waarbij haar motto is dat je niet uit moet gaan van het maken van een mooi plaatje, maar dat het werk interessant moet zijn door vorm, kleur en het gebruikte materiaal. In haar lessen zal daar ook de nadruk op liggen. Wendela is lid van Kunstenaarsvereniging Flevoland. Meer informatie over Wendela kun je vinden op www.wendelavanlynden.nl

28 sept- 5 okt 2019

fullsizeoutput 50d

Docent : Cédric Debled

Cédric Debled, een naam die verklapt dat hij van Franse origine is.
Hij heeft een fascinatie voor kunst en een grote voorliefde voor het maken van illustraties, tekeningen en schilderijen.
Dit begon vanaf het moment dat hij een potlood, stift, kwast of pen wist vast te houden. Als hij maar kon tekenen.

Cédric is dubbel academisch opgeleid in de richting van Animatie / Anatomy en Onderwijs met een grafisch en “visualiser” achtergrond.

Cedric begeleidt met zijn enthousiasme iedereen op een plezierige en professionele manier.

Traditioneel werk:

Digitaal werk

9-16 mei 2020

Docent Tineke Hitman

Wat zal het heerlijk zijn om naar buiten te gaan met je papier of doek, een plekje te zoeken met uitzicht op de bergen of de zee, de zon te voelen, en dan een steen te pakken of met je ogen de lijnen in de verte te zoeken . De kleuren te ontdekken die verborgen zijn in de rotsen en iets daarvan weer te geven met je kwast of je krijt. Misschien wil je uitdrukking geven aan een sfeer die je ervaart, aan de spanning van het opspattende water op de rotsen of aan de kracht van de schaduw naast het heldere licht van de zon.

Iedereen kan schilderen/tekenen. Elk mens is uniek in de manier waarop hij het penseel of potlood gebruikt . Dat zit wel goed. En dan verder…. Natuurlijk speelt de materiaalkeuze, de eerste opzet of andere weetjes mee. Maar het is ook leuk om ook een eigen verhaal te vertellen. Wil je zachte kleuren, ronde lijnen of wil je kracht tonen in je werk? Wil je abstract werken of juist niet?

Schilder je al een tijdje? Dan is het zo fijn om te merken dat je er altijd weer nieuwe wegen zijn, nieuwe ontdekkingen te doen. Ik geef je graag een steuntje in de rug.

Op mijn opleiding eind jaren 90 aan de ARTez/AKI te Enschede heb ik vooral geleerd dat een eigen handschrift, een eigen stijl, een eigen visie mijn werk interessant maakt. Hoe dichter je bij je eigen kern blijft, hoe beter het werk wordt. Echt je eigen werk maken, dat is leuk. En vooral op zo’n plek als Las Negras.

Met uitzicht op de bergen, de einder, de zee, de zon op je handen, de geuren van het land.

Meer info: www.tinekehitman.nl

Vragen hierover? Mail of bel gerust!

contact: Yvon vd Weide yvonvdweide@gmail.com +31 623735241